fbpx

Стани Стручњак во User Experience
со 10 неделната програма

Курсот за User Experience е образовна програма која нуди огромни можности
за вработување или за отварање на сопствен бизнис.

  16 Окт. 2020           40 Часа

  €800           Скопје           10

Оваа програма е наменета за:

Сите што сакаат да се реквалификуваат во областа на UX
Ентузијасти што сакаат помалку програмирање, а повеќе планирање
Дизајнери ( Графички, Веб, Интериор ) кои сакаат да се преточат во UX сферата на работење
Креативци и почетници кои сакаат работа на реални проекти

Што ќе научите

Wireframing & Prototyping
Работа со најновите технологии, алатки и практики во UX дизајн процесот
✓  UX Софтвер ( Sketch, Adobe XD, Balsamiq )
✓  User Flows, User Journeys & Information Architecture
✓  Разлики помеѓу Lo-Fid and Hi-Fid Wireframes
User Research
Да ги разбирате корисниците
✓  Online Surveys
✓  Data Analysis
✓  Empathy Mapping
Интеракции, интерфејс и дизајн стратегии
Да дизајнирате веб и мобилни апликации
✓  Visual Design Principles
✓  Web Design Guidelines
✓  Mobile Apps Design Guidelines
Имплементација на дизајн и архитектура на информации
Да го испланирате целиот материјал
✓  Visual Hierarchy
✓  Information Architecture
✓  UI Organization
Usability, Оптимизација и Тестирање
Дали она што го правите е правилниот пристап
✓  Empathy Mapping
✓  Taxonomy
✓  Personas
Креирање портфолио и бренд
Како да ги продадете научените вештини
✓  Pitch Presentation Techniques
✓  Visioning
✓  Personal Branding
Комуникациски вештини за работа со клиенти и тимови
Што кога ќе почнете да работите
✓  Stakeholder Management
✓  Agile Methodology
✓  Team Cohesion

Кариера

Во светот на информатичката технологија User Experience профилите важат за едни од најплатените. Сетот на вештини, можноста на влијае на проектот, продуктот или услугата е од огромно значење што резултира со оргомент пораст на побарувачката а и на исплатливоста на влогот.

Според Glasdoor.com моменталната состојба на платите за UX Designer со просечно искуство од 0-1 година се движи неверојатни $80,000 на годишно ниво. Тоа е нешто повеќе од $6,500 на месечно ниво.

8000+

Отворени работни позиции
моментално во Европа

$6,500

Просечна месечна плата
со 0-1 година искуство

30+

Месечно отворени работни
позиции во Македонија

Ментори на програмата

ilija bojchovikj

Илија Бојчовиќ

User Experience Architect со повеќе од 9 години искуство во оптимизација, развој и експанд на корисничкото искуство на веб и мобилни апликации вклучувајќи SaaS, CRM и ERP системи. Архитектура и дефинирање на front-end делот за употреба на технологии кои би ги решиле комплексните интерфејси, дизајни и дизајн интеракции, SEO семантика, макркапирање и визуелна оптимизација. Ревизор на неколку книги.

Консулант и ментор со успешни приказни вклучувајки гигантски клиенти меѓу кои:

                      

Профили:

linkedin_ilija_bojchovikj

Кои професии ќе можете да ги работите


UX Designer

CX Designer

Experience Designer


UI Designer

Дата, локација и школарина

   Бул. “8-ми Септември 6/1-1”

   buzz@academyofux.com

   076 505 506


Групите се формираат по принцип на “First come, first served” и се состојат од највеќе 10 слушатели по група, за да може на секој слушател поединечно да му се посвети доволно време и внимание за полесно совладување на материјалот.

  16 Окт. 2020          40 Часа

  €800           Скопје           10