fbpx

Стани Стручњак во Front-End технологии
со 12 неделната програма

Дали сакаш да градиш квалитетни системи и да пишуваш перфектен код?
Со Front-end 12 неделниот курс ќе научиш да го правиш токму тоа.

  25 Септ. 2020           120 Часа

  €1200           Скопје           10

Оваа програма е наменета за:

Сите што сакаат да се реквалификуваат во Front-end tech мангупи и мангупки
Ентузијасти што сакаат да научат да пишуваат квалитетен код
Почетници кои се спремни да еволуираат заедно со ИТ заедницата
Авантуристи кои ќе бидат подготвени да работат на реални проекти од реални компании

Што ќе научите

Документација и планирање
Планирање на проектот, читање на функционалност и организација
✓  Читање и анализа на побарувања
✓  Правење план и подготовка за работа
✓  Дефинирање функционалности и логика
Неопходните знаења за почетници
Да ги разбираме технологиите
✓  Како работи WEB сервисот
✓  Кои технологии се есенцијални
✓  Што е host и dns
Code writing editors
Најдобрите и најлошите едитори
✓  Едитори за кодирање (webstorm, visual studio code, sublime)
✓  Алатки за тестирање
✓  Техники за компајлирање
HTML5
Најнов и најдобар пристап кон HTML5 кодирањето
✓  HTML5 Essentials
✓  Non-semantic code
✓  Semantic code
CSS3 & SCSS
Вештини за имплементација на стилови
✓  CSS3 Essentials
✓  CSS3 Напредни техники
✓  SCSS Preprocessors
Responsive Design & Grids
Да правите веб страни за сите уреди (PC,Laptop,Tablet & Mobile)
✓  Вовед во Responsive Design
✓  How to use Grids
✓  How to use flexbox
Интеракции, интерфејс и дизајн стратегии
Да дизајнирате веб и мобилни апликации
✓  Visual Design Principles
✓  Web Design Guidelines
✓  Mobile Apps Design Guidelines
JavaScript
Технологии користени во најновите Front-end frameworks
✓  JavaScript Essentials
✓  JS Coding Tips & Tricks
✓  Запознавање со Angular Framework
Комуникациски вештини за работа со клиенти и тимови
Што кога ќе почнете да работите
✓  Stakeholder Management
✓  Agile Methodology
✓  Team Cohesion

Кариера

Научете како да ги употребувате HTML5, CSS3 и JavaScript технологиите со помош на искусни ментори во мала група. Влезете во барабанот со најдобрите Front-End кодери и една од најплатените и најбарани професии на пазарот на ИТ професионалците или едноставно отворете сопствен бизнис. Станете дел од глобалната ИТ заедница.

Според Glasdoor.com моменталната состојба на платите за Front-End Developer со просечно искуство од 0-1 година се движи неверојатни $75,000 на годишно ниво. Тоа е нешто повеќе од $6,250 на месечно ниво.

15000+

Отворени работни позиции
моментално во Европа

$6,250

Просечна месечна плата
со 0-1 година искуство

90+

Месечно отворени работни
позиции во Македонија

Ментори на програмата

website-aleks

Александар Кузмановски

Front-end професионалец со повеќе од од 8 години комплетен фокус на Front-end технологии и алатки. Семантика на код и веб девелопмент зачинет со естетски совршена дизајн имплементација е дел од секојдневието на Александар. Работа со домашни и странски клиенти, од бриф план, до комплетни етаблирани веб решенија. Код, естетика и мисловен процес како неопходни вештини за еден Front-End мастермајнд 😎

Профили:

linkedin_aleksandar_kuzmanovski

website-ilija-front-end

Илија Бојчовиќ

User Experience Architect со повеќе од 9 години искуство во оптимизација, развој и експанд на корисничкото искуство на веб и мобилни апликации вклучувајќи SaaS, CRM и ERP системи. Архитектура и дефинирање на front-end делот за употреба на технологии кои би ги решиле комплексните интерфејси, дизајни и дизајн интеракции, SEO семантика, макркапирање и визуелна оптимизација. Ревизор на неколку книги.

Консулант и ментор со успешни приказни вклучувајки гигантски клиенти меѓу кои:

                      

Профили:

linkedin_ilija_bojchovikj

Кои професии ќе можете да ги работите

Front-end Developer

JavaScript Developer


User Interface Developer

Code Debugger

Дата, локација и школарина

   Бул. “8-ми Септември 6/1-1”

   buzz@academyofux.com

   076 505 506


Групите се формираат по принцип на “First come, first served” и се состојат од највеќе 10 слушатели по група, за да може на секој слушател поединечно да му се посвети доволно време и внимание за полесно совладување на материјалот.

  25 Септ. 2020           120 Часа

  €1200           Скопје           10