fbpx

Научи самостојно да кодираш Email Newsletter
со 8 неделната програма

Кодирање Email Template и не е така тешко како што изгледа.
Замени го било кој програмер во твојата компанија и лесно совладај ја оваа уникатна вештина.

  02 Октомври 2020           32 Часа

  €400           Скопје           10

Оваа програма е наменета за:

Оние што се дел од дигиталниот свет и сакаат да научат многу ценета вештина
Маркетери, Дизајнери, Програмери, Аналитичари, Претприемачи но и тотални почетници
Сите кои сакаат да напредуваат и да ги зачинат постоечките вештини
Авантуристи спремни да направат чекор напред и да се издвојат од останатите во компанијата

Што ќе научите

Email документација и планирање
Планирање на кампања, читање на побарувања и организација
✓  Читање и анализа на побарувања
✓  Правење план и подготовка за работа
✓  Дефинирање побарувања и крајни цели
Неопходните знаења за почетници
Да ги разбираме технологиите
✓  Како работи Mail сервисот
✓  Кои технологии се есенцијални
✓  Што е Mail Server
Code writing basics
Најдобрите и најлошите начини за пишување Еmail и HTML/CSS код
✓  Едитори за кодирање (webstorm, visual studio code, sublime)
✓  Алатки за тестирање
✓  Техники за имплементација
HTML5
Најнов и најдобар пристап кон HTML5 кодирањето
✓  HTML5 Essentials
✓  Non-semantic code
✓  Semantic code
CSS3 & Limited CSS for Emails
Вештини за имплементација на стилови
✓  CSS3 Essentials
✓  CSS3 техники вон Email темплејти
✓  CSS техники за Email темплејти
Responsive Email Design & Blocks
Да правите Email темплејти за сите уреди (PC,Laptop,Tablet & Mobile)
✓  Вовед во Responsive Email Design
✓  How to use Tables
✓  How to use Queries
Интеракции, email интерфејс и дизајн стратегии
Да дизајнирате интерактивни email темплејти
✓  Email UX Design Principles
✓  Email Design Guidelines
✓  Email Design tips & tricks
Подготовка за кампањи и комуникациски вештини
Што кога ќе почнете да работите
✓  Email Campaign preparations
✓  Agile Methodology
✓  Team Cohesion

Кариера

Настрана MailChimp, да научите да кодирате емаил темплејт може да биде вистински предизвик, поради фактот што многу емаил клиенти(читачи) имаат различни побарувања и различна поддршка.
Кодирање на Email Template не е воопшто исто како кодирање на веб страна. Вашиот емаил дизајн ќе треба правилно да се прикажува на повеќето емаил клиенти како што се: Outlook, Gmail, Thunderbird итн. Оставете ги програмерите на страна и сами завршете си го својот дел.

Без оглед на вашите цели, нашиот 8-неделен курс за Email Newsletter Coding ќе ви го даде потребното знаење за да напишете совршено оптимизиран код за awesome looking newsletters, кои како што веќе добро знаете сеуште се No.1 во светот на маркетерите.

Според VentureBeat.com една категорија која продолжува да се одвива добро од година во година е емаил маркетингот. Додека некои маркетинг трендови доаѓаат и си одат, Е-поштата сеуште останува најмоќниот канал за промоција достапен на современиот маркетер или претприемач.

40+

пати повеќе корисници од Facebook и Twitter

9/10

клиенти го гледаат емаил маркетингот како No.1 канал според важност

$38

добивка на 1$ потрошен за Емаил кампања

Ментори на програмата

website-ilija-email

Илија Бојчовиќ

User Experience Architect со повеќе од 9 години искуство во оптимизација, развој и експанд на корисничкото искуство на веб и мобилни апликации вклучувајќи SaaS, CRM и ERP системи. Архитектура и дефинирање на front-end делот за употреба на технологии кои би ги решиле комплексните интерфејси, дизајни и дизајн интеракции, SEO семантика, макркапирање и визуелна оптимизација. Ревизор на неколку книги.

Консулант и ментор со успешни приказни вклучувајки гигантски клиенти меѓу кои:

                      

Профили:

linkedin_ilija_bojchovikj

Кои професии ќе можете да ги работите

Email/Newsletter Developer

Email Marketing Strategist

Newsletter Content Specialist

Email CRO Professional

Дата, локација и школарина

   Бул. “8-ми Септември 6/1-1”

   buzz@academyofux.com

   076 505 506


Групите се формираат по принцип на “First come, first served” и се состојат од највеќе 10 слушатели по група, за да може на секој слушател поединечно да му се посвети доволно време и внимание за полесно совладување на материјалот.

  02 Октомври 2020           32 Часа

  €400           Скопје           10